Bring Frigo blir Frigoscandia

Pressmeddelande 23-08-2021

För att tydligare profilera sig som branschens ledande specialistbolag inom livsmedelslogistik har Bring Frigo beslutat att relansera varumärket Frigoscandia i Norden (Frigoscandia har konsekvent använts på den Europeiska marknaden). Omprofileringen kommer att ske successivt med start i augusti 2021 och vidare in i 2022.

Know-How sedan 1948
Frigoscandia grundades 1948, då under namnet Helsingborgs Frys. Det blev startskottet på vad som idag är en miljardindustri, tempererad livsmedelslogistik. I takt med att företaget växte på den internationella marknaden bytte man namn till Frigoscandia år 1968, vilket sedan användes fram tills att Bring förvärvade bolaget.

-Sedan 2018 har uppdraget varit att driva företaget som ett fristående bolag inom Posten Norge-koncernen, därför ser vi varumärkesbytet som ett naturligt nästa steg för oss att ta. Genom namnbytet i kombination med vår nya affärsplan startar vi nu ett nytt spännande kapitel i bolagets långa och innehållsrika historia. Frigoscandia som namn har fortfarande en stark igenkänning på marknaden. Det är såklart något vi vill dra nytta av tillsammans med den positiva resa vi gjort under namnet Bring Frigo säger Peter Haveneth, VD på Frigoscandia.

Uppdaterad logotyp
Frigoscandias tidigare logotyp med tillhörande grafiska profil har uppdaterats för att skapa en tydlig koppling till de stora satsningar som nu görs inom företaget, bland annat inom digitalisering och hållbarhet.

-Vi har utgått från en logotypversion som lanserades 1994 i samband med en börsintroduktion av bolaget och har valt att uppdatera denna med typsnitt och färgval som matchar den spännande resa som nu ligger framför oss. Summerat blir det ett i branschen välkänt varumärke i en modern tappning, i linje med vår ambition att uppfattas som en pålitlig, tillmötesgående och transparent logistikpartner säger Frigoscandias marknadschef Patrik Asterhag.

Om Frigoscandia
Att göra mat tillgänglig genom kundnära logistiklösningar och att bevara produktens kvalitet, har Frigoscandia varit experter på ända sedan starten 1948. Idag levererar man över en miljon sändningar, till över 50 000 adresser varje år via tjänster som riktar sig till hela försörjningskedjan från producent till konsument. Genom ett stort geografiskt nätverk erbjuds effektiva, hållbara, och flexibla varuflöden i optimal temperatur – spårbart i realtid.

För mer information kontakta gärna:
Peter Haveneth, VD Frigoscandia, tel: 0702 35 38 17
E-post: Peter.Haveneth@frigoscandia.com