Frigoscandia
  • Engelska
  • Tyska

Sök

 
 

Pallöverföringssystem (PÖS)

Allmänt om PÖS

PÖS är ett administrativt system som hanterar transaktioner av godkända EUR-pallar mellan godsavsändare och godsmottagare i Sverige.

Pallöverföring förutsätter att både godsavsändare och godsmottagare har ett pallregistreringsnummer i Frigoscandia PÖS. Ansökan om att ingå sker på en ansökningsblankett som insändes till oss för godkännande. Därefter tilldelas ett pallregistreringsnummer och palltransaktioner kan registreras. Automatisk anslutning till PÖS i samband med transportuppdrag kan inte ske. Godsavsändare skall vid inträde i systemet ha egna pallar motsvarande två veckors pallbehov.

Sökfunktion

Sök organisationsnummer
Sök pallregisteringsnummer
Sök

Uppdaterat pris på EUR-pall

Priset på EUR-pall ligger numera på en lägre nivå, varför vi justerar styckpriset till SEK 150,00. Priset gäller fr.o.m 2023 09 18 och avser EUR-pallar som vi fakturerar inom ramen för Frigoscandia PÖS-villkor. Information om det nya pallpriset kommuniceras som vanligt på pallsaldobeskedet.

Har ni ett negativt, respektive positivt, pallsaldo är det viktigt att ni kontinuerligt reglerar det genom att återlämna / hämta ut godkända fysiska pallar. Boka din transport här Till bokningsformulär PÖS.

Vid ytterligare frågor kring detta är ni, som alltid, välkomna att höra av er till oss på Lastmaterielservice (LMS).

E-post: lms@frigoscandia.com
Telefon: 010-27 99 910

Boka transport av tompallar (PÖS)

Boka din transport via nedanstående formulär.
Till bokningsformulär PÖS

Avhämtning/leverans sker inom 5 arbetsdagar från bokningsdatum. LMS tillhandahåller fraktsedel och etikett/etiketter via mejl efter bekräftad bokning. Kontrollera att uppgifterna stämmer på den fraktsedel ni erhåller.

Viktigt! Skriv ut erhållen etikett/etiketter och fäst på tompallsstuven/stuvarna enligt bildexempel nedan.