Frigoscandia
  • Engelska
  • Tyska

Sök

 
 

Ny CFO och CCO

Press release:  24.01.2023

Frigoscandia stärker sin företagsledning –
rekryterar Ragnar Landin och Kristian Jönsson

Som ett led i Frigoscandias utvecklingsresa och bolagets målsättning om att skapa ett totalerbjudande inom nordisk livsmedelslogistik så förstärker man sin ledningsgrupp genom att rekrytera Ragnar Landin till rollen som CCO samt Kristian Jönsson som ny CFO.  

Ragnar Landin har lång och gedigen erfarenhet från ledande roller inom livsmedelsbranschen. Han kommer närmast från rollen som VD för Polfärskt Bröd AB och innan dess bland annat varit VD för Picadeli och haft flera ledande roller inom försäljning, affärsutveckling och logistik inom Axfood.

Kristian Jönsson kommer senast från Elfa och har tidigare arbetat i olika roller inom såväl börs- som riskkapitalägda bolag, från exempelvis Polaris Private Equity, Coresec Systems och Holy Greens, varifrån han tar med sig viktiga erfarenheter som kommer stärka Frigoscandia.

– Frigoscandia expanderar nu inom den nordiska marknaden för tempererad livsmedelslogistik. Ragnars och Kristians tidigare erfarenheter är väldigt relevanta för oss på Frigoscandia kopplat till det skede vi är i vår utvecklingsresa. De kommer att bidra mycket i det fortsatta arbete mot våra uppsatta affärsmål, både i ledningsgruppens arbete samt i utveckling av sina respektive avdelningar, säger Peter Haveneth, VD på Frigoscandia.

Frigoscandia fokuserar nu på att stärka sina kunders konkurrenskraft genom att parallellt både förbättra befintliga tjänster, samtidigt som man lanserar nya innovativa lösningar. Något som inte minst blir ett högprioriterat område för Ragnar Landin som kommersiellt ansvarig.

-Det skall bli väldigt kul att få arbeta mer renodlat med logistik och vara med att utveckla nya lösningar för våra kunder. Jag ser fram emot att lära känna teamet och på bästa sätt bidra till den fortsatta utvecklingen. Frigoscandia verkar i en spännande nisch av logistikbranschen som nu förändras kraftigt och man har en unikt stark struktur i de nordiska länderna, säger Ragnar Landin.

-Jag ser fram emot att arbeta på Frigoscandia i det spännande skedet som det anrika företaget befinner sig i. En förändringsresa har redan påbörjats där jag gärna är med och förflyttar Frigoscandia framåt mot en hållbar framtid tillsammans med lönsam tillväxt, säger Kristian Jönsson.