Ny affärsområdeschef Warehousing

Pressrelease:  28.03.2022

 Mårten Koshko ny affärsområdeschef Warehousing på Frigoscandia

 

 Frigoscandia har anställt Mårten Koshko som tillträder som ny affärsområdeschef för Warehousing, vilket inkluderar resultatansvar för all operativ verksamhet inom lagerhantering, samt även totalansvar för fastigheter. Närmast kommer Mårten från en tjänst som Business Development Director på PostNord TPL, och innan dess var han under många år operativt ansvarig för Region Väst i PostNord TPL.

 

Mårten har en lång och gedigen branscherfarenhet från sina tidigare tjänster hos både PostNord TPL och Green Cargo Logistics. Han har en omfattande operativ erfarenhet av 3PL och har drivit och utvecklat stora enheter med god lönsamhet. I sin senaste tjänst har han varit med och utvecklat, sålt och byggt upp stora 3PL- och lagerlösningar. Mårten har sedan tidigare en bakgrund i Frigoscandia.

 

Förändringen är ett led i att ytterligare stärka organisationen för att driva utveckling i enlighet med ny affärsplan. Mårten Koshko ersätter Magnus Johansson, som fortsättningsvis fokuserar på att driva ett stort förändringsprogram kring infrastruktur- och fastigheter i en ny roll som Program & Transformation Manager Real Estate. I sin nya roll kommer Magnus att projektleda initiativ som handlar om vidareutveckling och förädling av fastighetsbestånd i syfte att ytterligare stärka Frigoscandias långsiktiga marknadsposition.

 

– Mårtens erfarenhet passar mycket väl in på den resa Frigoscandia nu har påbörjat och blir därmed ett perfekt komplement till den övriga i ledningen för vår 3PL- och lagerverksamhet. Det känns roligt att få välkomna Mårten Koshko till Frigoscandia och jag är övertygad om att Mårten kommer stärka ledningsgruppen och tillsammans med övriga kollegor göra ett bra jobb för att fortsätta utveckla vår verksamhet, säger Frigoscandias VD Peter Haveneth.

 

– Jag ser självklart fram emot en ny spännande resa tillsammans med nya kollegor och ledning på Frigoscandia. Med mina samlade erfarenheter, sedan min förra period på Frigoscandia, är jag säker på att jag kommer att kunna bidra i de satsningar som nu ska genomföras, där temperaturkontrollerad lagerhållning är en väldigt viktig del i Frigoscandias helhetserbjudande till våra kunder, säger Mårten Koshko.