Frigoscandia
  • Engelska
  • Tyska

Sök

 
 

Ny VD på Svebol

Pressmeddelande 2023-12-06

Svebol Logistics värvar ny VD från Gordon Delivery

Stockholmsbaserade Svebol Logistics, helägt dotterbolag till Frigoscandia och verksamma inom tempererad livsmedelslogistik, har rekryterat Mikael Sahlsten som ny VD. Under ledning av Mikael Sahlsten ska Svebol fortsätta utveckla sitt kunderbjudande och säkerställa högkvalitativa leveranser till livsmedels- branschen.

Mikael Sahlsten kommer närmast från Gordon Delivery, en stark aktör inom last-mile logistik, där han arbetat som COO Norden och VD för dotterbolagen i Norge och Finland. Mikael har haft en nyckelroll i bolagets utveckling och tillväxtresa under de senaste fyra åren. Förutom sitt senaste uppdrag har Mikael gedigen erfarenhet av att driva och utveckla logistikverksamheter inom livsmedelssektorn, bland annat från roller som VD för Hemglass i Norge och Sverige och VD för Middagsfrid.

”Svebol Logistics är med sin gedigna kompetens inom dedikerade livsmedelsflöden ett viktigt specialistbolag i vår koncern. Vi är väldigt nöjda över att ha rekryterat en VD med dokumenterad förmåga att generera tillväxt, leda team och optimera logistikflöden. Vi hälsar Mikael varmt välkommen till VD-uppdraget och Frigoscandia-koncernen,”
säger Peter Dahlqvist, Åkerichef på Frigoscandia.

”Jag är glad över att bli en del av Frigoscandia-koncernen med ansvar för Svebol Logistics och få möjlighet att kombinera min passion för logistik, ledarskap och kundrelationer. Nu ser jag fram emot att tillsammans med mina nya kollegor fortsätta stärka vårt erbjudande till kund och att nå vårt mål om en fossilfri verksamhet efter 2025,” säger Mikael Sahlsten om sin nya utmaning.

Mikael tillträder som VD för Svebol Logistics 2024-02-01.

Om Svebol Logistics
Svebol Logistics verksamhet fokuserar på distributionsintensiva livsmedelskunder som ställer höga krav på säkerhet, service och miljö. Företagets fordonsflotta består av ca 100 moderna ekipage samt 200 chaufförer och ett team som tillsammans utvecklar arbetet med trafik- och arbetsmiljö samt kör- och vilotider. Svebol Logistics är ett helägt dotterbolag till Frigoscandia AB.

Om Frigoscandia
Frigoscandia AB grundades 1948 och är marknadsledare inom tempererad livsmedelslogistik i Norden, med en omsättning på ca 3,5 miljarder SEK. Företaget har sitt huvudkontor i Helsingborg och driver både ett nationellt samt internationellt nätverk med dotterbolag i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Bolaget har 29 egna tempererade lager och terminaler i Sverige och Norge, med en kapacitet på 280 000 pallplatser.