Out of Home väljer nytt Housing koncept

Pressmeddelande 03-05-2021

E-handelsgrossisten Out of Home flyttar till Frigoscandia nya Distributionscenter

Nu står det klart att e-handelsgrossisten Out of Home flyttar sitt sortiment till Frigoscandias nya miljöklassade Distributionscenter Ljusekulla i Helsingborg. Den kombinerade terminal och lagerbyggnaden är anpassad till aktörer som efterfrågar en ökad samkörning och lagerplock från olika producenter. Flytten innebär tydliga miljövinster genom färre transporter i ledet mellan producent och kund.

-Genom flytten blir vi ännu snabbare, mer flexibla, ännu mer konkurrenskraftiga med en ökad skalbarhet. Även senare stopptider, helg och samma-dag leveranser, lokala lager och cross-docking är exempel på möjligheter som öppnar sig genom flytten säger Jacob Hillestad, VD på outofhome.se

Kortare sträckor, större volymer och optimerade transporter
-Då vi kommer att utgå direkt ifrån distributionscentret innebär det att vi minskar behovet av inhämtningar för vidare distribution ut i landet. Något som innebär stora besparingar på våra fraktkostnader och därmed en markant bättre lönsamhet från dag ett, fortsätter Jacob.

Frigoscandias nya housing-koncept innebär att livsmedel som kräver olika temperaturzoner kommer att kunna hanteras under ett och samma tak.

– Vi är väldigt glada att nu ingå ett partnerskap med Out of Home eftersom de passar perfekt in i den här typ av anläggning där många varor passerar igenom en terminal. Det känns även positivt med de miljöbesparingar som uppstår när en grossist utgår direkt från en kombinerad terminal- och lager anläggning, säger Peter Haveneth, VD på Frigoscandia.

Out of Home
Out of Home tar producenter och restauranger närmare varandra genom transparens och effektiv e-handel. Nu finns möjligheten för producenter att leverera sina varor rikstäckande genom marknadsplatsen outofhome.se. Verksamheten startade hösten 2015 och idag levererar man livsmedel i både torr, kyld och fryst kedja rikstäckande till över 8000 företag, primärt inom restaurang, hotell och café.