Frigoscandia
  • Engelska
  • Tyska

Sök

 
 

Ny VD på GKT

Pressmeddelande 2023-12-01

Götene Kyltransporter rekryterar VD från livsmedelsindustrin

Götene Kyltransporter AB (GKT), ett helägt dotterbolag till Frigoscandia AB, har anställt Christian Nilsson som ny VD för att fortsätta driva företagets tillväxtresa inom tempererad livsmedelslogistik. Christian Nilsson kommer närmast från tjänsten som Logistikchef på Gunnar Dafgård AB och tillträder som VD för GKT den 1 mars 2024. Christian Nilsson är civilingenjör med över 20 års erfarenhet från ledande positioner inom logistik och supply chain i primärt tillverkande industri. Sedan 2018 ansvarar han för logistikverksamheten hos livsmedelsproducenten Gunnar Dafgård AB i Källby. Under sin tid där har Christian lett en organisation med över 200 medarbetare och en flotta på närmare 40 ekipage för kyl- och frystransporter. Med stark logistik-bakgrund och bred kunskap om livsmedelsbranschen och dess kunder, förväntas Christian tillföra värdefull kompetens till GKT.

“Vi är övertygade om att Christian Nilsson är rätt person att leda GKT in i framtiden. Hans erfarenhet och kunskap inom logistik kommer att utveckla och förstärka vår verksamhet. Vi ser fram emot att med Christian som VD fortsätta bygga nära kundrelationer och en effektiv, hållbar livsmedelslogistik,” säger Frigoscandias Åkerichef Peter Dahlqvist, som agerar tf. VD för GKT fram till Christians tillträde.

”GKT är ett uppskattat transportföretag och jag ser med stor tillförsikt fram emot att ta mig an rollen som VD. Mitt fokus ligger i att fortsatt ställa om för framtiden med håll- bara transporter, att vara en attraktiv arbetsgivare och att ge kunderna bästa service och lösningar inom tempererade livsmedelstransporter”, säger Christian Nilsson.