Frigoscandia
  • Engelska

Search

 
 

Intermodal tåglösning

Tåg Danmark – Sverige – Danmark

Frigoscandia erbjuder en tåglösning från Taulov i Danmark till Katrineholm utanför Stockholm. Vi lastar 33 pallplatser och max ca 29 ton. Tåget avgår från Taulov Tisdagar, Torsdagar och Fredagar med returtrafik på Måndagar, Onsdagar och Fredagar. Lossning sker under morgon/förmiddag och lastning relativt sent på eftermiddagen på respektive destination, detta då ledtiden endast är 13 timmar. Trailer lastas och körs till järnvägen i Taulov där de hämtas upp i Katrineholm som lossar och lastar den tillbaka till Danmark i retur.

För gods från Sverige till Danmark lämpar sig geografiskt gods från östra Mälardalen, Västerås och Eskilstuna.

Trailers hanterar gods inom följande temperaturzoner:
Fryst: -18 grader °C
Kylt: 0 till +4 °C
Frostfritt: +7 till +18 °C

Ett miljövänligt alternativ

I tider av kapacitetsbrist, förarbrist och allmän osäkerhet på den internationella transportmarknaden ser vi tåglösningar ett bra och hållbart alternativ.

På Frigoscandia kan vi konstatera att driften varit mycket säker under de månader vi nu trafikerat lösningen. Inga stopp längs vägen krävs och de få gånger en avgång ställts in (pga planerat spårarbete) har vi helt enkelt transporterat trailern på väg.

Fakta

  • Ledtiden är 13 timmar kvällslastning avlastning på morgonen
  • Tre avgångar per vecka i båda riktningarna
  • Vi lastar på trailer
  • Maxvikt 29 ton
  • Co2 besparing uppskattningsvis 0.8 ton enkel väg

Kontaktuppgifter

Frigoscandia A/S
Gasværksvej 48, 1. Sal,
DK-9000 Aalborg
Tel +45 96 356 700
Mail: peter.dahlqvist@frigoscandia.com

Matförsörjning med Norden som hemmamarknad

Har ni frågor kring hur ert företags livsmedelslogistik skulle kunna optimeras och integreras bättre in i er verksamhet? Vi har den rätta kunskapen och logistiknätverket för att hitta er optimala lösning. Tveka inte att höra av er till oss.